Suunnittelija
FM, hydrobiologia
sähköposti:etunimi.sukunimi@syke.fi
puhelin: 050 3247625
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Meri- ja vesiratkaisut
Likaantumisen vaikutukset
Ultramariinikuja 4, 00430 Helsinki
Nykyinen tehtävä
Toimin suunnittelijana Merikeskuksen Pohjoiset merialueet –tutkimusryhmässä. Suunnittelen, toteutan ja kehitän merenhoitosuunnitelmaan kuuluvien haitallisten aineiden ja niiden biologisten vaikutusten seurantaa. Lisäksi toimin projektipäällikkönä kansainvälisessä ”Decision Aid for Marine Munitions” (DAIMON) –hankkeessa, jossa tutkitaan Itämereen upotettujen kemiallisten ja konventionaalisten aseiden ja ammusten ympäristövaikutuksia.
Taustaa
Olen Helsingin yliopistosta vuonna 2004 maisteriksi valmistunut meribiologi. Sivuaineina opiskelin mm. eläintiedettä, ympäristöbiologiaa, sekä solu- ja molekyylibiologiaa. Graduni tein Tammisaaren fladojen pohjaeläinyhteisöistä, ja valmistumiseni jälkeen päädyinkin Merentutkimuslaitokselle pohjaeläintutkimuksen pariin useaksi vuodeksi. Korkeakouluopintojeni ohella suoritin kevytsukeltajan ammattitutkinnon ja kansainvälisen tutkimussukeltajakoulutuksen (Advanced European Scientific Diver). Sukellusnäytteenotto on kuulunut tehtäviini työurani alusta lähtien ja välillä käyn valokuvaamassa pinnanalaista elämää myös vapaa-ajallani. Vedenalaisvalokuviini voi tutustua täällä.
Tutkimushankkeet
Modelling of Ecological Risks Related to Sea-Dumped Chemical Weapons (MERCW). Sixth EU Framework programme, Contract no. INCO-CT-2005–013408 (2005−2008).
Biological Effects of Anthropogenic Chemical Stress: Tools for the Assessment of Ecosystem Health (BEAST). EEIG BONUS+ (2009-2011).
Chemical Munitions − Search and Assessment (CHEMSEA). Baltic Sea Region Programme (2007 – 2013).
Decision Aid for Marine Munitions (DAIMON). INTERREG Baltic Sea Region (2015−2019).
Muu toiminta
Olen Suomen tutkimussukelluksen ohjausyhdistys ry:n hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Yhdistys myöntää kansainvälisiä European Scientific Diver (ESD) ja Advanced European Scientific Diver (AESD) luokituksia. Lisäksi se ottaa kantaa tutkimussukeltajien työterveyteen, turvallisuuteen ja etuihin liittyviin asioihin.