Etusivu > Asiantuntijat > Minna Kaljonen Minna Kaljonen Tutkimusprofessori Dosentti, ympäristöpolitiikka, Tampereen yliopisto HTT, ympäristöpolitiikka, Tampereen yliopisto © Kai Widell YhteystiedotSähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi Puh. 0295 251 252 Suomen ympäristökeskusYhteiskunnan muutos Latokartanonkaari 11 00790 Helsinki Orcid 0000-0001-8067-2402 LinkedIn @MinnaKaljonen TutkimustehtäväniOlen vastuussa oikeudenmukaista kestävyysmurrosta koskevan tutkimuksen kehittämisestä ja johtamisesta SYKEssä. Tutkimuksessani tarkastelen ympäristöpolitiikan keinoja ja käytäntöjä osana kestävyysmurrosta. Olen tutkinut erityisesti kestävää ruokamurrosta politiikan, hallinnan ja ruokailukäytäntöjen muutoksen näkökulmasta. Olen sitoutunut kehittämään poikkitieteellistä kestävyysmurroksen tutkimusta. Toimin Kestävyyspaneelin jäsenenäUusimpia suomenkielisiä julkaisujani Kivimaa, P., Heikkinen, M. Huttunen, S., Jaakkola, JK, Juhola, S. Juntunen S., Kaljonen M., Käyhkö J., Leino M., Loivaranta T., Lundberg P., Lähteenmäki-Uutela A., Näkkäläjärvi K., Sivonen MH, Vainio A. 2023. Ilmastopolitiikan oikeudenmukaisuuden arviointi. Ilmastopaneelin raportti 1/2023 Salo, M., Heiskanen, E., Heikkine, M., Heinonen, T., Jylhä, H., Kaljonen, M., Kautto, P. Lähteenmäki-Uutela, A., Matschoss, K., Meriläinen, T., Nissinen, A, Pyrhönen, T., Saarinen, M., Salminen, J., Salmivaara, L., Savolainen, H., Seppälä, J., Springare, S., Turunen, T., Vainio, A., Virkkunen H. 2023. Ohjauskeinoja kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2023:47. Valtioneuvoston kanslia, Helsinki. Kaljonen, M., K. Karttunen, T. Kortetmäki (toim.) 2022. Reilu ruokamurros – polkuja kestävään ja oikeudenmukaiseen ruokajärjestelmään. Suomen ympäristökeskuksen raportteja 38/2022. Suomen ympäristökeskus, Helsinki Soini, K., Hukkinen, J., Kaljonen, M., Levänen, J., Munck af Rosenschöld 2022. Mitä kestävyystiede on? Teoksessa Halonen, T. Korhonen-Kurki, K., Niemelä, J. & Pietikäinen J. (toim.). Kestävyyden avaimet – Kestävyystieteen keinoin ihmisen ja luonnon yhteiseloon, s. 17-56. Gaudeamus, Helsinki Tykkyläinen, R., Kaljonen, M., Kortetmäki, T., Ritola, R., Salminen, J., Lehtinen, M., Saralahti, I. 2022. Kestävän kouluruokailun keittokirja. Nuorten ratkaisuja ruokapalveluille. Just food hankkeen julkaisuja 5/2022 Löydät lisää julkaisuja englanninkielisiltä sivuiltani Lisää julkaisujani Minna Kaljosen julkaisut tiede ja tutkimus portaalissa Minna Kaljonen Google Scholarissa Minna Kaljonen Research Gatessa Julkaistu 13.10.2022 klo 13.16, päivitetty 5.11.2024 klo 23.31 Suomeksi In English Aihealue: tutkimus, Itämeri, vesistöt ja vesivarat, Kulutus ja tuotanto sekä luonnonvarojen kestävä käyttö Kohderyhmä: ei käyttäjäroolia Jaa: Palaute sivun vastuuhenkilölle Tulosta sivu TUTKIMUKSIA Reilu ruokamurros Kotieläinten kestävä paikka ruokajärjestelmäsä Kansalaistiedettä arkiympäristöstä Kestävän kulutuksen ohjauskeinot Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) IIlmastopolitiikan oikeudenmukaisuus Ruoka- ja energiajärjestelmät murroksessa PODEJA, BLOGEJA, TYÖKALUJA Reiluustyökalu Ruoka murroksessa podcast Kulttuurimurros: Mikä kestää? Pärjäisimmekö vähemmällä tuotantoeläinten määrällä? Ruokavaliot ovat osa terveys ja ympäristöhaasteiden ratkaisua Ruokajärjestelmää ohjaavien vallitsevien ajattelutapojen ravistelu auttaa näkemään toisin Suomi tarvitsee kestävän ruokajärjestelmän strategian Politiikkasuosituksia reiluun ruokamurrokseen Kestävyysmurros ja kriittinen tiede Ympäristövaikutukset huomioitava ravitsemussuosituksissa Kestävä kouluruoka: suomalainen resepti Kasvisruokaa pitää edistää muutenkin kuin lihan korvikkeena Rohkea rokan syö Maaperä osana ilmastoratkaisua Ketään ei jätetä -periaate konkretisoi oikeudenmukaista siirtymää Ilmastokeskustelua käytävä ilman syyllistämistä