Uutinen 7.5.2018 klo 12.56
© Plugi
Big data avaa uusia väyliä ympäristötiedon tuottamiseen ja hyödyntämiseen. Se tarjoaa ympäristöhallinnolle myös uusia mahdollisuuksia työskennellä yhdessä kansalaisten, elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kanssa, todetaan Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) raportissa Big data and environmental knowledge.
Perinteiset tiedon tuottamisen menetelmät ovat saaneet rinnalleen uusia väyliä, kuten esimerkiksi satelliitit, internetin hakukoneet tai sosiaalisen median verkostot. Niiden avulla voidaan saada vaikkapa kansalaisten tuottama ympäristötieto paremmin tutkimuksen käyttöön.
”Uudenlaisen tiedon käsittely, laadun varmistus ja raportointi asettavat haasteita ja vaativat uusia menetelmiä. Lisäksi tarvitaan käytännön esimerkkejä tiedon hallinnasta. Tällaisia pilottihankkeita voidaan toteuttaa esimerkiksi EEAn ja big datan analysointiin erikoistuneiden tahojen välillä”, sanoo EEAn tieteellisen komitean puheenjohtajana toimiva Per Mickwitz Suomen ympäristökeskuksesta.
Big data and environmental knowledge -raportti pohjautuu Euroopan ympäristökeskuksen tieteellisen komitean seminaariin, jossa käsiteltiin big dataa ja sen vaikutuksia ympäristötiedon tuottamiseen.
Big data tarkoittaa erittäin suurten, järjestelemättömien, jatkuvasti lisääntyvien tietomassojen keräämistä, säilyttämistä, jakamista, etsimistä, analysointia sekä esittämistä tilastotiedettä ja tietotekniikkaa hyödyntäen.
Lisätietoa:
Tutkimusjohtaja Per Mickwitz, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
puh. 0295 251 426, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi